Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 9. 2024

Výroba náhradních dílů pro karburátory

Provádíme kompletní opravy karburátoru a příslušenství, především se jedná o výrobu součástí karburátorů. Důvodem výroby nových dílů a oprav je především technicky nevhodný stav karburátoru - nefunkční ! Většina mechanických částí je opotřebená a tím pádem ne zajišťuje funkčnost a spolehlivost. 
 
Výrobu dílů zajišťujeme podle původní dokumentace, nebo provádíme reverzní inženýrství pro jednotlivé díly. Vlastní výroba se provádí na CNC strojích především pokud se jedná o opakovanou výrobu. V individuálním řešení provádíme opravy na klasických obráběcích strojích. Reverzní inženýrství nám zajišťuje možnost digitalizace celých objektů, tím pádem se zaměřuje jen na výrobu trysek vzdušníku, klapek a pod. Ale především na výrobu celých těles, která jsou již neopravitelná. Tělesa vyrobená ze slitin hliníku a zinku - zetal se rozpadají, jelikož podléhají vnitřní chemické korozi.
Tělesa karburátorů, vyrábíme několika způsoby. Především se snažíme zajistit autentičnost a originalitu dílu to znamená. Vlastní těleso je především odlite, které je následně opracováno. Další možností je několik způsobů 3D tisku kovů. V posledním případě je těleso vyrobeno z odolného plastu za pomoci 3D tisku, jako dočasná náhrada než je zvolena vhodná předchozí technologie.
 
Všechny vyráběné komponenty se následně kontrolují a testují na nejrůznějších přístrojích.